De BoodschappenSamenBus

Mevrouw Lammers woont alleen, ze was gewend zelf haar boodschappen te doen. Op een dag gebeurt er iets waardoor dit niet meer kan. Ze wordt hiervoor afhankelijk van mensen in haar omgeving die (met liefde) zorgen dat zij haar boodschappen in huis krijgt. Ook maakt ze soms gebruik van de plaatselijke winkelier die boodschappen aan huis bezorgt.

Ze mist echter het wekelijkse boodschappen doen. Zelf de artikelen bekijken, het juiste kropje sla uitzoeken, aanbiedingen bekijken en het praatje met de mensen die ze tegen komt in de winkel. Ze mist dus ook de nieuwtjes uit het dorp.

Wat zou het voor haar fijn zijn om te worden opgehaald om met anderen in de zelfde situatie zélf haar boodschappen te gaan doen.
(De situatie komt voor, de naam is verzonnen)
De Boodschappen-Samen-Bus hoopt in deze situatie verandering te brengen. Deze voorziening komt voort uit een samenwerking van Rode Kruis Bronckhorst en Stichting Welzijn Steenderen. Het Rode Kruis zorgt voor de bus die ouderen ophaalt om naar de lokale winkel te gaan en ook later weer thuisbrengt. Stichting Welzijn zorgt voor coordinatie, begeleiding en financiering van de kilometervergoeding.

De bus rijdt voor iedereen uit Bronckhorst West, de voormalige gemeente Steenderen. In eerste instantie op vrijdagmiddag naar de markt en een supermarkt in Steenderen. In overleg kan ook een andere winkel in de buurt worden aangedaan. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 1,00 per keer dat u meegaat. U kunt ook mee als u in een rolstoel moet worden vervoerd. Tijdens uw bezoek aan de winkel kunt u worden geassisteerd door een vrijwilliger. De boodschappen worden, als dat nodig is, na het winkelen bij u in huis gebracht.

Wilt u ook mee met de BoodschappenSamenBus?
Meld u dan bij Fleur van den Eijkhof, 06-06-37583367.
Ook als u als vrijwilliger wilt meewerken kunt u zich melden.