Dit is een archiefstuk over het begin van het Ondernemerscafe

De oorsprong van het ondernemerscafé ligt bij de inventarisatie voor een bedrijvenmarkt voor alle Toldiekse ondernemers. Toldieks Belang heeft begin 2013 alle ondernemers die ingeschreven staan bij de kamer van koophandel aangeschreven met het verzoek om te komen op de inventarisatieavond  voor een bedrijvenmarkt. Deze avond werd gehouden op 29 januari 2013 bij Den Bremer.

De aanwezigen waren zeer goed te spreken over deze eerste avond en al gauw werd het tweede ondernemerscafé gepland. Deze avond hadden we 2 gastsprekers.

De eerste gastspreker komt uit het bestuur van Toldieks Belang: Hermien Groot Tjooitink. Zij heeft de aanwezigen uitgelegd hoe het zit met de vaste tarieven van gas en elektriciteitsmeters. In sommige gevallen is er namelijk een te grote meter aanwezig omdat er in het verleden een grotere afname was van energie. Nu zijn deze in sommige gevallen te groot, maar wordt wel het bijbehorende vaste en dus veel te hoge vastrecht betaald. Hier blijken honderden euro’s bespaard te kunnen worden!

De tweede gastspreker was Cor Kevenaar. Naast leraar is Cor actief op het gebied van internet en sociale media. Naast hobby is dit ook zijn tweede tak en hij heeft hierover een spetterende presentatie gegeven waarin de gemakken en de gevaren van internet aan de kaak zijn gesteld. Ook heeft hij uitleg gegeven hoe men als bedrijf makkelijker op het internet gevonden kan worden. Hiervoor is zelfs een aantrekkelijke website in het leven geroepen: www.achterhoekinformatie.nl Daarnaast maakt Cor ook websites en kan hij hulp bieden op allerlei vlakken aangaande het internet: www.corkevenaar.nl

Aan het einde van dit ondernemerscafé werd alvast gebrainstormt over een vervolg. Na een uitvoerige inventarisatie bleek er namelijk te weinig animo voor het organiseren van een Toldiekse bedrijvenmarkt. Wel leek het de ondernemers een mooi en goed idee om elkaar toch beter te leren kennen door bij elkaar op bezoek te komen. Het volgende idee was geboren: Ondernemerscafé op locatie van de ondernemers zelf. Harriët Hiddink van zorg- en recreatieboerderij ‘De Bult’ nodigt iedereen uit om te komen op 30 mei.

Het nieuwe seizoen van het ondernemerscafé wordt geopend op donderdagavond 14 november 2013 om 20.00uur bij Verhey in Toldijk

Extra informatie voor Toldiekse ondernemers kun je vinden op https://toldiek.nl