Ondernemerscafe bij Spervital

Publicatiedatum: 19-02-2017Ondernemerscafe Toldieks Belang

Dinsdagavond 28 februari  organiseert Toldieks Belang weer een ondernemerscafé. Gastvrouw Marieke Klein Lenderink van Spervital zal de avond om 20.00uur aftrappen. Vervolgens neemt Robin Koolwijk van Koolwijk Lijsten het stokje over, hij gaat vertellen over hun vakmanschap. Na een korte pauze geven we het woord aan Anton Legeland van LNAgro ‘De Ondernemerij’ die ons kan bijpraten op het vlak van energie (-besparing), asbest-sanering, zonnepanelen, subsidies, bestemmingsplan buitengebied en snel internet in het buitengebied (aangezien glasvezel nog op zich laat wachten). Voor dit laatste onderwerp heeft hij Pieter Hoenderken laten invliegen. Een specialist op het gebied van ICT en snel internet.

 

Nieuw voor dit eerste ondernemerscafé van dit seizoen is dat naast alle ondernemers ook alle andere leden van Toldieks Belang uitgenodigd zijn. Aanmelden voor deze avond is deze keer verplicht. Ben je nog geen lid, dan kun je dat uiteraard alsnog worden.

Aanmelden? Stuur dan een mail naar ondernemerscafe@toldieksbelang.nl

Vermeld duidelijk naam, adres, postcode, plaats en het aantal personen. Lid van Toldieks Belang: ja/nee. Dit kan tot 25 februari. Wacht niet te lang, want vol=vol.

 


Spervital

Spervital is een bedrijf wat zich specialiseert in de productie en verkoop van spermaverdunners voor hengsten. Daarnaast verkopen wij alle benodigdheden op het gebied van kunstmatige inseminatie en embryotransplantatie bij paarden. Wij leveren alle K.I-artikelen en apparatuur die nodig zijn voor het gehele proces, van het vangen van sperma, het verwerken en beoordelen ervan, het transport, het invriezen en de inseminatie. Onze klanten zit door geheel Europa heen en soms zelfs daar buiten. In ons nieuwe bedrijfspand kunnen wij op een energiezuinige manier onze producten produceren, wij hebben nl sinds eind 2016 de beschikking over 100 zonnepanelen. Continue zijn wij bezig om onze producten te optimaliseren en de beste producten in de markt voor onze klanten beschikbaar te stellen. Ook organiseren wij ieder jaar een speciale dag voor de hengstenhouderij. Er worden dan diverse lezingen of workshops gehouden over allerlei onderwerpen die voor een hengstenhouder interessant zijn. Ons bedrijf is geopend van maandag t/m vrijdag van 8 -18.00 uur. In het dekseizoen, kan men ook op zaterdag of op afspraak op zondag bij ons terecht.

Zutphen Emmerikseweg 36

7227 DM Toldijk

www.spervital.nl

 

 

Koolwijk Lijsten

Koolwijk Lijsten vertegenwoordigt inmiddels de elfde generatie lijstenmakers.  Hiermee bent u verzekerd van een uitmuntende service en kwaliteit. Uw in te lijsten werk is hier in goede handen. U vindt een zeer uitgebreide collectie houten en aluminium lijsten.

Zie ook: www.koolwijklijsten.nl

 

 

LNAgro ‘De Ondernemerij’

Anton Legeland van LNAgro ‘De Ondernemerij’ uit Ulft vult het tweede deel van de avond. Hij zal een aantal actuele onderwerpen bespreken. Daarnaast heeft hij een specialist laten invliegen, want zoals iedereen weet blijft de komst van het glasvezelnetwerk nog wel even uit. Het is heel waarschijnlijk dat het nog zeker 2 jaar duurt voordat de eerste aansluiting er is. Pieter Hoenderken van ‘Het internethuis’ is specialist op het gebied van snel internet en kan (tijdelijke) oplossingen aandragen voor dit grote probleem.

Samengevat komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

  • Problematiek asbestdaken 2024  : wat betekent dit, wat komt er bij kijken, wat gaat het kosten, welke subsidie- en leningsmogelijkheden zijn hiervoor
  • Energie: energieverbruik en besparende mogelijkheden, wat kosten die en wat brengen ze op, zijn zonnepanelen wel of niet interessant; (zo mogelijk in samenwerking met AGEM)
  • In afwachting van – en in aanvulling op glasvezel…: “op welke manier kan ik morgen al wel beschikken over snel internet in het buitengebied?” Uitleg en demo door ‘het Internethuis” (Pieter Hoenderken)
  • Wat moet ik als particulier weten over het bestemmingsplan buitengebied? Wat zijn de gevolgen van bestemming ‘wonen?’, hoeveel m2 bijgebouwen; nevenfunctie, inwoning of splitsing, slopen oude schuur en wel/niet terugbouwen? Sloopsubsidies? Wanneer en op welke manier kan/moet ik zienswijzen indienen?
  • De mogelijkheden van een individueel- of ‘buurtadvies”

 

Zie ook: www.lnagro.nl

Na de presentatie is er uiteraard gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen onder het genot van een hapje en een drankje. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.

 

Samengevat:

Datum:                                dinsdag 28 februari

Tijd:                                       20.00uur (inloop vanaf 19.45uur)

Locatie:                                Spervital (Zutphen Emmerikseweg 36)

 

Opgave en vragen:         ondernemerscafe@toldieksbelang.nl